Marinelektronikk holder til på Osholmen i Ålesund kommune.

IT-Sikkerhet for din bedrift

Usikker på om din bedrifts IT-sikkerhet er så god som den burde være? Ålesund Data tilbyr en rekke sikkerhetsløsninger. 

Så ofte som hver eneste dag blir norske bedrifter angrepet av hackere. Økende digitalisering, kombinert med målrettede og ressurssterke hackere, gjør at dataangrep har blitt en hverdagstrussel for bedrifter her til lands.

Her kan du lese mer om hvordan bedrifter blir hacket og hva hackerne er ute etter. 

Mange bedrifter har ikke god nok IT-sikkerhet, noe som kan bli en kostbar affære. Nedenfor gir vi deg noen tips om hva du bør ha for å sikre bedriften din godt nok mot dagens digitale trusler.

Oppdater brannmuren

Det første steget for bedre IT-sikkerhet starter med en brannmur. Mange bedrifter har eldre brannmurer som ikke lenger er rustet til å holde nye, digitale trusler ute. Vi tilbyr brannmurer fra den anerkjente sikkerhetsgiganten Sophos. Denne vil blant annet gi dere:

  • 2-faktor VPN noe som dramatisk øker sikkerheten ved fjerntilkobling.
  • antivirusløsning på selve brannmuren som skanner og filtrerer all inngående trafikk.
  • avansert Intrusion Prevention-system som bruker avanserte algoritmer til å søke etter og kjenne igjen skadelig trafikk.

Pakkeløsning for bedre IT-sikkerhet

Ålesund Data har laget en pakkeløsning med fokus på IT-sikkerhet for bedrifter: «AAM – Anticrypt, antivirus og management for PC». Dette inneholder den:

Web-beskyttelse

Med automatisk monitorering av all datatrafikk kan vi stoppe eventuelle angrep, nedlasting av sekundær skadevare, eller utsending av bedriftskritiske data. Filteret oppdateres kontinuerlig via skyen. Web-beskyttelsen eliminerer ondsinnede trusler før de rekker fram til dine viktige data og kritiske systemer.

Antivirus og anticrypto

I AAM-pakken beskyttes du også mot virus, løspengevirus og andre avanserte trusler. Administrator kan monitorere virusscanningen sentralt. Dermed er det ikke lenger opp til hver enkelt ansatt å følge med på om de blir utsatt for et virusangrep, og potensielt farlige situasjoner blir mye enklere å oppdage. Ved eventuelle angrep sendes det melding både til Ålesund Data og brukeren slik at det raskt kan iverksettes tiltak.

Monitorering av datasystem

I tillegg inkluderer AAM-pakken monitorering av PC-er og servere, samt kontroll av backup, tilgjengelig plass på harddisk, status på maskinvare og om utstyret dere bruker er online og oppe.

Oppdatering av programvare (patch-management)

Oppdateringer, også kalt patch-management, er et av de aller viktigste sikkerhetstiltakene en virksomhet kan gjøre. Patch-management forhindrer så mye som 70% av angrep. I vår alt-i-ett-løsning sørger vi for at all programvare til enhver tid er oppdatert med siste tilgjengelige versjon.
Løsningen kommuniserer hele tiden med din Sophos brannmur via synkronisert sikkerhet, slik at brannmur og programvaren på PC vil samarbeide for å detektere og nøytralisere avansert skadevare som vanligvis kan være svært vanskelig å oppdage.

Om du ønsker vårt aller høyeste nivå av sikkerhet bør du lese mer om vår døgnkontinuerlige alarmsentral ÅD MTR Alarmsentralen.