Ålesund Data vinner gjev pris

Ålesund Data er kåret til Nordic Outstanding Partner of the Year for sitt arbeid med datasikkerhet.

 

– Det var helt uventet og ganske sjokkerende, sier Roar Pedersen, daglig leder i Ålesund Data.

 

Mange store aktører

Forrige uke hadde sikkerhetsleverandøren Sophos sin årlige partnersamling i London, hvor også prisutdelingen gikk av stabelen.  

Med mange store aktører i salen, ble Pedersen overrasket da Ålesund Data ble utnevnt til Nordic Outstanding Partner of the Year. 

– Jeg hadde ikke helt venta at et lite selskap fra Ålesund skulle stikke av med prisen. Det er en enorm anerkjennelse fra bransjen for arbeidet vi gjør, sier Pedersen. 

 

– Pionérarbeid

Sophos er et britisk programvareselskap som utvikler maskinvare som skal ivareta datasikkerhet. Ålesund Data har vært Sophos-partner i over ti år og får prisen for sitt pionérarbeid innen datasikkerhet. 

I begrunnelsen for hvorfor Ålesund Data blir tildelt årets pris, legges det vekt på at IT-firmaet har vært tidlig ute med å utvikle nytenkende og komplette sikkerhetsløsninger. 

– Dette gir oss en god bekreftelse på at vi har gjort de rette valgene. Vi satser mye på utdannelse og sertifisering av våre ansatte slik at vi har kunnskapen som trengs for å skape gode sikkerhetsløsninger for kundene våre, forteller Pedersen.

 

Stadig flere bedrifter høyner datasikkerheten

En av løsningene som Ålesund Data får honnør for å være tidlig ute med å tilby, er en døgnkontinuerlig alarmsentral som overvåker bedrifters data 24/7 og iverksetter tiltak for å hindre eventuelle angrep. 

– Stadig flere bedrifter ser at det ikke lenger er nok å «bare» ha det gode, gamle antivirusprogrammet. Truslene i dag er så komplekse at det trengs tyngre skyts for å bekjempe dem. Å være tilknyttet en alarmsentral er det ypperste en bedrift kan ha av beskyttelse når det gjelder datasikkerhet, forklarer Pedersen.

 

Ønsker du å ta en prat om hvordan din bedrift kan beskytte seg mot datakriminalitet? Her kommer du i kontakt med oss i Ålesund Data.