Aktuelt

Hjemmekontor? Tenk sikkerhet

Det å sette oppe et hjemmekontor krever mer enn bare en datamaskin. Skal man jobbe hjemmefra over lengre tid er det viktig å tenke på om man har alt som skal til. Kanskje har man bruk for en ekstra skjerm, web kamera, eksternt mus og tastatur samt docking.

I tillegg er det viktig at man ivaretar sikkerheten til bedriften også når man benytter hjemmekontor. Under har vi satt opp noen punkt slik at man kan kontrollere om man er tilstrekkelig sikret.

Ta gjerne kontakt med oss om dere er usikre på hva som er viktig for akkurat din bedrift. Dere kan nå oss på tlf.: 70 11 42 00 eller firmapost@aledata.no

 • Antivirus
  • Kontrollerer at maskinen har et fungerende antivirus og anti-crypto programvare installert.
 • Kryptering og 2-faktor
  • Sørg for at alle bærbare maskiner er kryptert. Da er dine data sikret om uvedkommende skulle få tak i maskinen din.
  • Sett opp 2-faktor for alle pålogginger. Da er man bedre rustet mot at uvedkommende får tilgang på de samme systemene.
 • Brannmur
  • Generelt så anbefales det at man har en god brannmur løsning også hjemme.

End-of-life produkter

Som vi tidligere har nevnt så er det viktig å være obs på at etter den 14.januar 2020 så støttes ikke lengre Windows 7. Det vil si at det ikke blir lansert flere automatiske oppdateringer som beskytter PC-en. Maskiner med Windows 7 og annen programvare som ikke støttes lengre vil fortsette å fungere, men maskinene vil da bli langt mer utsatt for sikkerhetsrisikoer og virus. Disse maskinene vil da utgjøre en fare for HELE nettverket.

Hackere og andre kriminelle VET dette og vil derfor søke etter PC-er med slik programvare. Husk også at selv om maskinen kanskje ikke aktivt brukes til Internett eller andre typiske kontoroppgaver, så utgjør den en sikkerhetsrisiko så lenge den bare er tilkoblet lokalnettet deres, uansett om den brukes eller ikke.

Viktige datoer

Vi anbefaler at man tar en gjennomgang og oppdaterer programvare som har gått ut. Ta en titt på listen under for å se noen av Microsoft programmene dette gjelder eller ta en titt på Microsofts egne lister her. Ellers er det bare å ta kontakt om det er noe dere ønsker vi skal se på eller for mer informasjon om hva dette betyr for dere. Dere når oss enten via chatten på denne nettsiden eller ved å sende en e-post til firmapost@aledata.no.

 • Microsoft Windows 7: End-of-life 14. januar 2020
 • Microsoft Windows Server 2008: End-of-life 14. januar 2020
 • Microsoft Windows Server 2008 R2: End-of-life 14. januar 2020
 • Microsoft Windows Exchange Server 2010: End-of-life 13. oktober 2020
 • Microsoft Windows Small Business Server 2011: End-of-life 14. januar 2020
 • Microsoft Windows SharePoint Server 2010: End-of-life 13. oktober 2020
 • Microsoft Office 2010: End-of-life 13. oktober 2020
 • Microsoft Office 2016 for Mac: End-of-life 13. oktober 2020

Viktig beskjed angående Windows 7

Benytter dere enda Windows 7 maskiner? Fra og med 14. januar 2020 blir det ikke lengre mulig å få støtte for Windows 7 og det blir ikke lansert flere automatiske oppdateringer som beskytter PC’en. Hvis man fortsetter å bruke Windows 7 etter at kundestøtten avsluttes, vil datamaskinen fortsatt fungere, men den vil bli langt mer utsatt for sikkerhetsrisikoer og virus. Disse maskinene vil da utgjøre en fare for HELE nettverket.

Sikkerhet

Hackere og andre kriminelle VET dette, og vil derfor aktivt søke etter PC’er med Windows 7. Husk også at selv om maskinen kanskje ikke aktivt brukes til Internett eller andre typiske kontoroppgaver, så utgjør den en sikkerhetsrisiko så lenge den bare er tilkoblet lokalnettet Deres, uansett om den brukes eller ikke. Vi anbefaler å bytte ut samtlige PC’er som kjører Windows 7 innen 14 januar 2020, alternativt oppgradere de til Windows 10.

Microsoft har jobbet mye for å utvikle et sikrere operativsystem siden Windows 7 og teknologien har kommet langt siden den gang.

Det er en stund siden Windows 7 ble lansert og for å sette det litt i perspektiv kan vi se på hva som skjedde i 2009, det samme året som Microsoft lanserte Windows 7:

– Apple kom ut med iPhone 3GS og Google kom med Android 2.0.
– Jens Stoltenberg ble gjenvalgt som statsminister.
– Barak Obama får Nobels fredspris.
– Alexander Rybak vinner Melodi Grand Prix.

Hvis dere ønsker mer informasjon om hva dette betyr for dere, så ta gjerne kontakt via e-post til firmapost@aledata.no eller gjennom chatten her på nettsiden.