Scroll Top
work-731198_1280

WINDOWS 7

Viktig beskjed angående Windows 7

Benytter dere enda Windows 7 maskiner? Fra og med 14. januar 2020 blir det ikke lengre mulig å få støtte for Windows 7 og det blir ikke lansert flere automatiske oppdateringer som beskytter PC’en. Hvis man fortsetter å bruke Windows 7 etter at kundestøtten avsluttes, vil datamaskinen fortsatt fungere, men den vil bli langt mer utsatt for sikkerhetsrisikoer og virus. Disse maskinene vil da utgjøre en fare for HELE nettverket.

SIKKERHET

Hackere og andre kriminelle VET dette, og vil derfor aktivt søke etter PC’er med Windows 7. Husk også at selv om maskinen kanskje ikke aktivt brukes til Internett eller andre typiske kontoroppgaver, så utgjør den en sikkerhetsrisiko så lenge den bare er tilkoblet lokalnettet Deres, uansett om den brukes eller ikke. Vi anbefaler å bytte ut samtlige PC’er som kjører Windows 7 innen 14 januar 2020, alternativt oppgradere de til Windows 10.

Microsoft har jobbet mye for å utvikle et sikrere operativsystem siden Windows 7 og teknologien har kommet langt siden den gang.

Det er en stund siden Windows 7 ble lansert og for å sette det litt i perspektiv kan vi se på hva som skjedde i 2009, det samme året som Microsoft lanserte Windows 7:

– Apple kom ut med iPhone 3GS og Google kom med Android 2.0.
– Jens Stoltenberg ble gjenvalgt som statsminister.
– Barak Obama får Nobels fredspris.
– Alexander Rybak vinner Melodi Grand Prix.

Hvis dere ønsker mer informasjon om hva dette betyr for dere, så ta gjerne kontakt via e-post til firmapost@aledata.no eller gjennom chatten her på nettsiden.