Scroll Top
Sølvtrans_datasikkerhet

Slik skal Sølvtrans sikre seg mot maritime cyberangrep

Tar grep for å sikre verdens største brønnbåtrederi mot dataangrep

– Sølvtrans er opptatt av datasikkerhet i en verden der vi ser stadige forsøk på datainnbrudd og annen cyberkriminalitet. Som verdens største brønnbåtselskap er vi opptatt av å sikre våre teknologiske løsninger, systemer og ikke minst beskytte våre kunder og ansatte mot overvåking, sier kommunikasjonssjef i Sølvtrans Harald T. Nesvik.

Sølvtrans har derfor inngått en langsiktig kontrakt med det lokale IT-selskapet Ålesund Data for de inntil fem neste årene. Avtalen skal gjelde for både hovedkontorene og hele flåten.

– For å være sikre på at våre systemer til enhver tid er opp og går på en sikker og brukervennlig måte, er vårt samarbeid med Ålesund Data av stor betydning. Vi er derfor glade for at vi nå har fått på plass en ny og mer omfattende avtale med nettopp Ålesund Data, sier Nesvik.

Les også: Strand Rederi styrker sin maritime datasikkerhet

Tilknyttet døgnbemannet alarmsentral

– Dette er en all inclusive-avtale som både inneholder moderne skyløsninger som gjør dataene tilgjengelig verden over på en trygg måte, samt tilknytning til vår døgnbemannede alarmsentral som automatisk varsler om og tar grep om potensielle trusler og dataangrep, forklarer daglig leder i Ålesund Data, Roar Pedersen.

Kontrakten har en verdi på 7-10 millioner og er en av de største kontraktene for Ålesund Data.

– Det er gledelig å se at Sølvtrans utvider og fornyer sitt samarbeid med Ålesund Data, og det er minst like gledelig å se at slike store, internasjonale selskap tar datasikkerheten på alvor, sier Pedersen.

Les også: Derfor angriper hackerne skip

Krav til maritim cybersikkerhet

Ålesund Data og Sølvtrans har hatt et langt samarbeid som strekker seg over 20 år, men ser nå behovet for å skalere opp og ta grep om datasikkerheten.

– Sølvtrans sine brønnbåter jobber rundt om i hele verden og opererer innen en bransje der teknologi og gode systemer er viktige komponenter. Da er det svært viktig for oss å beskytte oss på best mulig måte. Dette er også viktig i forhold til kravene til datasikkerhet for skip, sier Nesvik.

Siden 2021 ble nemlig cybersikkerhet et ISM-krav og er med i rederiets sikkerhetsstyringssystem og håndteres på lik linje som andre risikoer om bord.

Vil du vite mer? Her kan du lese om ISM-kravene til maritim cybersikkerhet.