Scroll Top
telephone-3840285_1280

Mobilen – en PC i miniformat

Har du sikret mobilen din godt nok?

Mobiltelefonen har nå overtatt mange av de funksjonene en PC hadde tidligere. Den brukes mer og mer til forretningsrelatert informasjon og arbeidsoppgaver. Av den grunn må man også ha et større fokus på å beskytte mobilen.

Det er viktig å huske på at de dokumentene du laster ned på mobilen i like stor grad er utsatt for å komme på avveie, som de dokumentene man har på PC-en på kontoret. I prinsippet så er den mer utsatt, da vi har med oss mobiltelefonen over alt. Vi kobler oss til ulike nettverk og laster stadig ned nye apper. På grunn av GDPR er det viktig at vi sikrer oss mot personvernbrudd på grunn av en usikret mobiltelefon.

Med mobiltelefonen har vi tilgang til hele verden, men også banken din, e-posten din og kanskje du til og med kan låse opp bilen din med den. Mulighetene er mange, fordelene er store og vi kan være effektive i en hektisk hverdag. Men det er viktig å være kritisk til hvordan man bruker telefonen.

Hvorfor trenger dette spillet tilgang til både lokasjonen min, kontaktlisten min og ringelisten? Er det en kjent utvikler som har laget spillet? Hvor mange har lastet ned denne appen? Hvor lenge har den vært tilgjengelig og hva skriver folk om den? Dette er viktige spørsmål å stille seg når man skal installere en ny app på telefonen.

Det er viktig å være klar over at kriminelle kan lage falske versjoner av apper og lure disse inn i App Store eller Google Play. Man bør generelt ikke installere apper fra andre kilder. Det gjelder også apper fra tredjeparts app-butikker. Disse er ofte ikke kontrollert like strengt og kan inneholde virus.

Og akkurat fordi mobiltelefoner i dag er så populære, produseres det også stadig nye virus rettet mot mobiltelefoner. Virus som krypterer dataene dine i form av løsepengevirus, som vi har sett en del av på datamaskiner, har nå også kommet til mobilen.

Det er viktig å vite om disse risikoene og vurdere hvilke tiltak man bør ta. Husk at selv om du tenker at dine data ikke er så viktig, så tenk på de andre firmaene som du samarbeider med. Via ringelistene dine eller e-poster kan kriminelle utnytte dine data, for å nå dine samarbeidspartnere.

Ta gjerne kontakt med oss for en prat. Vi kan tilby en komplett sikkerhetsløsning for mobiltelefoner som sikrer data, beskytter mot skadevare, fjern-låsing, fjern-sletting, og mye mer.