Scroll Top

Sikkerhet i skyen – Hvor trygt er skytjenester?

Hvordan vil sikkerheten i skyen påvirke bedriften? 

Hvis du vurderer å flytte din bedrifts data og servere i skyen, så har du sikkert tenkt mye på sikkerheten i skyen. Det føles kanskje tryggere og sikrere å ha en egen server på kontoret? 

Om du nå nikker samtykkende har vi et oppfølgingsspørsmål til deg: Har du tenkt over at alt sikkerhetsansvaret hviler på bedriftens skuldre når serverne er innenfor kontorets fire vegger? 

Få svar på alle spørsmål du har om skytjenester for bedrifter i vår miniserie nederst i artikkelen!

Skytjenester med fokus på sikkerhet

Ålesund Data sin skytjeneste heter ÅD Sky og er designet for å gjøre arbeidshverdagen enklere og tryggere for bedrifter. 

– Når dine servere legges inn i ÅD sky, vil de ikke lengre være eksponert direkte mot internett. All kommunikasjon mellom deg og serverne blir sikkert kryptert. Det vil si at du og dine ansatte bruker internett på en trygg måte, uten at internett-trafikken eller dataene dine er synlig for uvedkommende, forklarer Severin Farstad som er IT-konsulent i Ålesund Data. 

Ved å bruke skyløsningen ÅD Sky kan du også sette bort all drift av IKT til Ålesund Data. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for backup, oppdatering og sikkerhet. Alt blir ivaretatt, og det til en fast pris i måneden.  

Her kan du lese mer om fordelene med vår skytjeneste ÅD Sky.

En ekstra sikkerhet i skyen

Gjennom vår skytjeneste ÅD Sky er det inkludert både antivirus, anti-crypto og web-beskyttelse (beskyttelse ved surfing på farlige nettsider). I tillegg setter vi opp 2-trinnsverifisering fra hjemmekontoret, og vi sørger for backup av dine data.

– Vil du ta sikkerheten til et enda høyere nivå kan bedriften også kobles til vår døgnkontinuerlige alarmsentral, ÅD MTR alarmsentralen. Med ÅD MTR alarmsentralen vil dine data og systemer bli overvåket døgnet rundt, forklarer Severin.

Alarmsentralen har automatiserte prosesser som tar seg av kjente trusler. Alt dette skjer 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året, uten at du trenger å ofre det så mye som en tanke. 

I tillegg er ÅD MTR alarmsentralen døgnbemannet med et fysisk team bestående av dedikerte trusseljegere. Målet er å identifisere og stoppe nye trusler før et angrep skjer. 

Her kan du lese mer om vår alarmsentral som overvåker dine data døgnet rundt. 

– Skulle en trussel gjøre seg gjeldende vil teamet ta tak i situasjonen, uansett når på døgnet det skjer, og uten at du må betale noe ekstra. Hos oss er skytjenestene såkalt «all inclusive». Du betaler en fast sum i måneden, uansett hvor mye hjelp og støtte du trenger, legger Severin til. 

Les hele vår miniserie om skytjenester for bedrifter: 

Skytjenester for bedrifter: Hva er skytjenester?

Hva koster skytjenester for bedrifter?

5 utfordringer bedriften unngår med skytjenester

Slik flytter du bedriften over på skytjenester

Fagsystem og skytjenester: Hvordan funker det?