Scroll Top

SKYTJENESTER FOR BEDRIFTER: SLIK FLYTTER DU BEDRIFTEN TIL SKYEN

Mange syns det virker omfattende å bytte fra lokal server til å jobbe i skyen. Dersom du er blant dem, kan vi love deg en overraskelse om du leser videre!

Skytjenester for bedrifter blir stadig mer populært, og det er ikke uten grunn. For med bedriften i skyen blir arbeidshverdagen mer fleksibel for de ansatte, i tillegg til at sikkerheten blir bedre. 

Her kan du lese mer om alle fordelene med skyløsning for bedrifter 

Men hva skjer egentlig når en bedrift “flytter til skyen”? Og hvordan kan du sikre bedriften mest mulig oppetid i flytteperioden?

Slik flyttes en bedriften til skyen

– Med Ålesund Data som skyleverandør vil ikke de ansatte i bedriften merke så mye til selve flyttingen. Det meste foregår i kulissene og utenom normal arbeidstid. 

Jobben består blant annet av å flytte filer opp i skyen, opprette brukere og sette opp sikkerhetstiltak som 2-trinnsverifisering og backup, forklarer Severin Farstad, IT-konsulent i Ålesund Data. 

Les også: Hvor god er sikkerheten på skytjenester for bedrifter? 

Tapt arbeidstid ved flytting til skyen

Målet er at flyttingen til skyen skal være så sømløst som mulig for bedriften. 

– Det er veldig små endringer som må gjøres på maskinene, og dette gjøres i tett dialog med hver enkelt, slik at forstyrrelsene i arbeidshverdagen blir minimale, sier Severin.

Hvordan jobber man via skyen?

Det å jobbe i skyen kontra lokal server utgjør som regel veldig små forskjeller for den enkelte ansatte. De kan som regel fortsette å jobbe på samme måte som de er vant til. 

– For å gjøre arbeidshverdagen deres enkel så  prøver vi å holde mest mulig på oppsettet som den enkelte bruker er vant med og foretrekker, slik at han/hun kan jobbe som normalt på sin egen maskin. Når flyttingen er utført vil de ansatte kunne jobbe uavhengig av hvor de befinner seg, om det være seg på hytta eller på andre siden av jorda, forklarer Severin. 

Sikker sletting av gammel server

Når alt er oppe og går er det tid for å skru av den lokale serveren. 

– Det er viktig at å ta seg av den gamle serveren på en trygg og sikker måte, for at ikke noe data skal kunne komme på avveie. Derfor ordner våre teknikere med sikker sletting, forklarer Severin. 

 

Les hele vår miniserie om skytjenester for bedrifter: 

Skytjenester for bedrifter: Hva er skytjenester?

Skytjenester for bedrifter: Er sikkerheten god nok?

Hva koster skytjenester for bedrifter?

5 utfordringer bedriften unngår med skytjenester

Fagsystem og skytjenester: Hvordan funker det?