Scroll Top
Datasikkerhet - menneske

Slik kan du bidra til bedre datasikkerhet

Tenker du datasikkerhet når du sitter foran skjermen og jobber?

Mange av oss sitter foran dataskjermen hele dagen. Uten datamaskinen er det mange av oss som ikke får gjort noe, men tenker du over hvordan din hverdag kan påvirke din bedrifts datasikkerhet? Når det gjelder phishing-angrep er du en del av første forsvarslinje.

Datasikkerhet pc

Du er også en del av nettverkssikkerheten.

Hackerne jobber aktivt for å finne en vei inn i akkurat din bedrift. I en hektisk hverdag er det fort gjort å sende en e-post feil eller trykke på en lenke man ikke burde ha trykt på. Mange velger å lene seg på antivirusprogramvaren, men det er viktig å huske på at vi også er en del av nettverket.

Sikkerhetsprogramvaren kan ikke identifisere og stoppe at man taster inn passordet eller personopplysninger der man ikke burde gjøre det. Med våre handlinger kan vi bidra til at vi alle får tryggere digital hverdag og en bedre IT-sikkerhet.

Se også: 5 ting du bør gjøre for å beskytte deg mot hacking

Datasikkerhet - menneske

Hvordan kan du bidra til bedre datasikkerhet?

Kunnskap er det viktigste elementet, men vi må også vite hvordan vi skal handle. Det man gjør flere ganger går det automatikk i, og på den måten kan hver enkelt av oss bli trent til å bedre gjenkjenne phishing-angrep slik at vi vet hva vi skal gjøre om varsellampene blinker.

Vi har tidligere skrevet om phishing og hvor vanskelig det kan være å oppdage. Her snakket vi også om at vi holder gratis Security Awareness-kurs til alle våre bedriftsmedlemmer for å øke bevisstheten rundt de digitale truslene.

Så, hva mer kan vi gjøre for å bedre nettverksikkerheten?

Det å vite hvordan man skal bruke den kunnskapen man tilegner seg er nøkkelen i kampen mot phishing. Selv om ting haster er det noen ganger viktig at man puster både en og to ganger før man tar en avgjørelse.

For å bevisstgjøre hvor viktig mennesket er innen nettverkssikkerhet, kan vi teste IT-sikkerheten hos dere med simulerte phishingangrep.

Ta kontakt med oss for å få mer informasjon om hvordan dette kan gjøre din arbeidsplass bedre rustet i kampen mot hackerne.

Datasikkerhet og menneskelige faktor