Scroll Top
modem-5436144_1280

Har din bedrift god nok nettverkssikkerhet?

Et vesentlig ledd i IT-sikkerheten er å sørge for god nok nettverkssikkerhet. Har du oversikt over hva som befinner seg i bedriftens nettverk? Så enkelt kan du få oversikt!

Vi snakker daglig med bedrifter om datasikkerhet generelt, og nettverkssikkerhet spesielt. I mange tilfeller kan ett enkelt angrep av hackere med påfølgende datakryptering forårsake store økonomiske tap, derfor er dette et viktig satsingsområde for bedrifter. 

Les også: Så ofte blir bedrifter usatt for dataangrep.

Nettverkssikkerhet er ikke sikrere enn det svakeste ledd

For å finne ut om man har god nettverkssikkerhet er det viktig å ha oversikt over alt som er koblet til nettverket. Har de ansatte egne telefoner som er koblet opp mot nettverket? Hva med de som kommer innom på besøk? Ofte er det koblet til mer utstyr enn man tror og kanskje har noen satt opp sin egen ruter for å få bedre trådløs dekning. 

Når hackerne forsøker å finne en vei inn, vil de alltid søke etter minste motstands vei. Kan de skaffe seg tilgang til nettverket ved å logge seg på en trådløs ruter ved å benytte seg av standardpassordet? Eller kan det være at noen i bedriften ikke har aktivert to-faktor autentisering på e-posten sin? 

Vi har selv varslet bedrifter der hackere har sendt ut phishing e-poster fra bedriftens egen e-post uten at de var klar over det. 

Les også: Hva er phishing og hvordan oppdage det?

Slik får du oversikt over nettverkssikkerheten

Vi tilbyr alle våre kunder en mulighet til å få et helhetlig bilde av sitt nettverk. Gjennom bedriftsmedlemsavtalen vil du få en årlig gjennomgang og kartlegging av nettverket. 

På denne måten kan vi sammen se hvor bedriften er godt sikret, og hvilke deler av nettverket som trenger en utbedring av nettverkssikkerheten. Slike sikringstiltak trenger ikke alltid å være så avansert, men det er viktig å se på helheten. 

Les også: 5 ting du bør gjøre for å beskytte deg mot hacking

I tillegg til en grundig sjekk av datasikkerheten, får du faste rabatter på servicearbeid, prioritert hjelp og er garantert hjelp til driftskritiske problemer innenfor avtalte tidsrammer. 

Vil du vite mer? Kontakt Ålesund Data for en gjennomgang.